Υλικά για 20 περίπου κομμάτια:
- 14 φύλλα κρούστας (1 συσκευασία)
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και σε μικρά κομμάτια
- 1 μικρό πράσο βρασμένο και πολτοποιημένο (προαιρετικά)
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 500 γρ. γάλα
- 2 αβγά
- 60 γρ. αλεύρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα αβγά, το αλεύρι και το γάλα σε μπολ πάνω από νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και το πράσο, το κοτόπουλο και το τυρί.
- Λαδώνουμε ένα φύλλο κρούστας και βάζουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο το οποίο λαδώνουμε και αυτό.
- Κόβουμε από τη στενή πλευρά σε τρία κομμάτια, προσθέτουμε από ένα κουταλάκι από το μείγμα κοτόπουλο και τυλίγουμε σε φλογέρα γυρνώντας στα μέσα τις άκρες του φύλλο προς τα μέσα.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
- Βάζουμε τις φλογέρες σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με λάδι, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35′.