Υλικά για 20 περίπου κομμάτια:

  • 14 φύλλα κρούστας (1 συσκευασία)
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και σε μικρά κομμάτια
  • 1 μικρό πράσο βρασμένο και πολτοποιημένο (προαιρετικά)
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 500 γρ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 60 γρ. αλεύρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα αβγά, το αλεύρι και το γάλα σε μπολ πάνω από νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε και το πράσο, το κοτόπουλο και το τυρί.
  • Λαδώνουμε ένα φύλλο κρούστας και βάζουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο το οποίο λαδώνουμε και αυτό.
  • Κόβουμε από τη στενή πλευρά σε τρία κομμάτια, προσθέτουμε από ένα κουταλάκι από το μείγμα κοτόπουλο και τυλίγουμε σε φλογέρα γυρνώντας στα μέσα τις άκρες του φύλλο προς τα μέσα.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  • Βάζουμε τις φλογέρες σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με λάδι, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35′.