Υλικά για ταψάκι 27χ16:

Για το φύλλο:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. τυρί σκληρό τριμμένο (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα)
  • 220 γρ. μαργαρίνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 3-4 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) κομμένες σε κυβάκια ή λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο (το άσπρο μέρος) σε ροδέλες
  • 150 γρ. μανούρι και 100 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • γάλα και σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για το φύλλο

  • Ζυμώνουμε το αλεύρι και το τυρί με τη μαργαρίνη μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο και τα βάζουμε για 30′ στο ψυγείο.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για 20′ το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 1-2′ το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 5΄να κρυώσει λίγο το μείγμα και ρίχνουμε το αβγό, τα τυριά, το μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη το μεγαλύτερο από τα δύο κομμάτια σε φύλλο με τη βοήθεια άλευρου και το απλώνουμε στο ταψί μέχρι να σκεπάσει και τα τοιχώματα. Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι σε φύλλο.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση, κλείνουμε ό,τι περισσεύει από το φύλλο προς τα μέσα και απλώνουμε το άλλο φύλλο από πάνω, κόβοντας ό,τι περισσεύει.
  • Τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου με πηρούνι σε πολλά σημεία.
  • Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 1 ώρα.

Σημείωση: Στο δικό μου φούρνο και 10′ μόνο την κάτω αντίσταση.