Υλικά για 2 ρολά:

Για το φύλλο:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νερό όσο πάρει για να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι

Για τη γέμιση:

  • 700 γρ. κοτόπουλο βρασμένο (είτε φιλέτο στήθος είτε φιλέτο μπούτι ή ολόκληρο κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε)
  • 2 ποτήρια ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σελινόριζα χοντροκομμένη
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μείγμα από πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί κίτρινο (ρεγκάτο, γραβιέρα ή ό,τι άλλο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 αβγό για το άλειμμα της πίτας
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια 4 φύλλα (όχι πολύ λεπτά).
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με λάδι το ένα φύλλο, προσθέτουμε και το άλλο από πάνω και ξαναλείφουμε με λάδι.
  • Προσθέτουμε τη μισή γέμιση και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό. Λίγο πριν τη μέση της διαδρομής γυρίζουμε το φύλλο και από τις δύο μεριές προς τα μέσα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε.
  • Κάνουμε το ίδιο με τα άλλα δύο φύλλα.
  • Αλείφουμε τα ρολά με το αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ρηχό ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45′.

Σημείωση: Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο.