Υλικά για 2 άτομα (για πυρέξ 20χ30):

  • 2 μπούτια κοτόπουλο (καλά πλυμένα και καθαρισμένα)
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτές
  • 1/2 κ.γλ. δενδρολίβανο
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ίσως και λίγο λιγότερο)
  • αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι στο πυρέξ.
  • Σκεπάζουμε με 3 ποτήρια νερό.
  • Αφήνουμε να βράσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 30 ΄.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄ μέχρι να σωθεί το νερό. (Ενδιάμεσα μπορούμε να δοκιμάσουμε αν έχει γίνει το κριθαράκι. Αν δεν έχει βράσει και το νερό έχει σωθεί, τότε προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.)