Υλικά για 2 άτομα (για πυρέξ 20χ30):
- 2 μπούτια κοτόπουλο (καλά πλυμένα και καθαρισμένα)
- 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτές
- 1/2 κ.γλ. δενδρολίβανο
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ίσως και λίγο λιγότερο)
- αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι στο πυρέξ.
- Σκεπάζουμε με 3 ποτήρια νερό.
- Αφήνουμε να βράσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 30 ΄.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄ μέχρι να σωθεί το νερό. (Ενδιάμεσα μπορούμε να δοκιμάσουμε αν έχει γίνει το κριθαράκι. Αν δεν έχει βράσει και το νερό έχει σωθεί, τότε προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.)