Υλικά για 4 άτομα:
- 4 φιλέτα κοτόπουλο (από στήθος ή μπούτι)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. πάστα ελιάς
- 2 ντομάτες κομμένες σε μισές ή ολόκληρες φέτες
- 1 κ.σ. εστραγκόν (προαιρετικά)
- 4 φέτες καπνιστό τυρί
- 1 φλιτζανάκι καφέ λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε νερό που βράζει για 5΄.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα με το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε βαθύ τηγάνι για 3-4΄ από την κάθε μεριά (μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσουμε τη φωτιά, για να μην κολλήσουν).
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σε πυρέξ (ή ταψί) αλείφουμε με την πάστα ελιάς, στρώνουμε από πάνω φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και απλώνουμε τις φέτες τυριού.
- Περιχύνουμε με το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15΄(ανάλογα το φούρνο).
Σημείωση: Προσοχή: Αν δεν έχετε καλό αντικολλητικό τηγάνι, αφού σοτάρετε για 1-2΄ τα φιλέτα από την κάθε μεριά, βάλτε στο τηγάνι λίγο νεράκι και αφήστε τα μέχρι να σωθεί το νερό γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα.
Ως συνοδευτικό μπορείτε να φτιάξετε πατάτες τις οποίες θα έχετε κόψει σε λεπτές ροδέλες (σαν τσιπς) και θα τις τηγανίσετε στο τηγάνι που σοτάρατε το κοτόπουλο με δύο κουταλιές μαργαρίνη.