Υλικά για ταψί ή πυρέξ 28χ17 εκ.:
Για το φύλλο:
- 200 γρ. αλεύρι λευκό
- 400 γρ. αλεύρι ολικής
- 160 ml ελαιόλαδο
- 280 ml χλιαρό νερό
- 8 γρ. αλάτι
- λίγη ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 90 γρ. αλεύρι
- 350 γρ. ζωμός κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αβγό
- 80 γρ. γραβιέρα ή ημίσκληρο τυρί
Εκτέλεση
Για το φύλλο:
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα δύο άλευρα με το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Αρχίζουμε να ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό.
- Μόλις έχουμε μια λεία ζύμη, βγάζουμε από τον κάδο και χωρίζουμε σε δύο μέρη σε αναλογία 60-40.
Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:
- Βράζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και 1 λίτρο νερό για 30′ σε μέτρια φωτιά.
- Σουρώνουμε και κρατάμε 350 ml ζωμό. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και μόλις δέσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, το αβγό, τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο μέχρι ψηλά τα τοιχώματα και σκεπάζουμε με το μικρότερο.
- Τρυπάμε το φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40′.