Υλικά για ταψί ή πυρέξ 28χ17 εκ.:

Για το φύλλο:

  • 200 γρ. αλεύρι λευκό
  • 400 γρ. αλεύρι ολικής
  • 160 ml ελαιόλαδο
  • 280 ml χλιαρό νερό
  • 8 γρ. αλάτι
  • λίγη ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 350 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αβγό
  • 80 γρ. γραβιέρα ή ημίσκληρο τυρί

Εκτέλεση

Για το φύλλο:

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα δύο άλευρα με το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Αρχίζουμε να ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό.
  • Μόλις έχουμε μια λεία ζύμη, βγάζουμε από τον κάδο και χωρίζουμε σε δύο μέρη σε αναλογία 60-40.

Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:

  • Βράζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και 1 λίτρο νερό για 30′ σε μέτρια φωτιά.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε 350 ml ζωμό. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό και μόλις δέσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, το αβγό, τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο μέχρι ψηλά τα τοιχώματα και σκεπάζουμε με το μικρότερο.
  • Τρυπάμε το φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40′.