Υλικά για 4 άτομα:
Για το κοτόπουλο:
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- λίγο δενδρολίβανο φρέσκο η ξερό
- 1200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (καλύτερα από μπούτι για να υπάρχει λίπος)
- 8 πίτες για σουβλάκι
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- χυμός από 1-2 λεμόνια
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. θυμάρι
Εκτέλεση
Κοτόπουλο:
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρούς κύβους, τους βυθίζουμε στη μαρινάδα που έχουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον για 30′.
- Περνάμε από 4-6 κύβους σε κάθε ξύλινο καλαμάκι (που έχουμε λαδώσει) λαδώνουμε ελαφρά με τη βοήθεια πινέλου και τοποθετούμε σε σχάρα.
- Ψήνουμε στο γκριλ για τουλάχιστον 30′ γυρίζοντας και από τις 2 πλευρές.
- Ψήνουμε και τις πίτες για λίγα λεπτά στο γκριλ.
Σάλτσα:
- Χτυπάμε σε μπολ ή στο μούλτι όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και βάζουμε στο ψυγείο.
- Αλείφουμε τις πίτες με τη σάλτσα, τοποθετούμε τα καλαμάκια κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα ξανά.
Σημείωση: Συνοδεύονται πολύ καλά με ντοματοκεφτέδες. (Δες τη συνταγή για ντοματοκεφτέδες.)