kotosouvlakia

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα:

Για το κοτόπουλο:

  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • λίγο δενδρολίβανο φρέσκο η ξερό
  • 1200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (καλύτερα από μπούτι για να υπάρχει λίπος)
  • 8 πίτες για σουβλάκι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός από 1-2 λεμόνια
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι

Εκτέλεση

Κοτόπουλο:

  • Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρούς κύβους, τους βυθίζουμε στη μαρινάδα που έχουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον για 30′.
  • Περνάμε από 4-6 κύβους σε κάθε ξύλινο καλαμάκι (που έχουμε λαδώσει) λαδώνουμε ελαφρά με τη βοήθεια πινέλου και τοποθετούμε σε σχάρα.
  • Ψήνουμε στο γκριλ για τουλάχιστον 30′ γυρίζοντας και από τις 2 πλευρές.
  • Ψήνουμε και τις πίτες για λίγα λεπτά στο γκριλ.

Σάλτσα:

  • Χτυπάμε σε μπολ ή στο μούλτι όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Αλείφουμε τις πίτες με τη σάλτσα, τοποθετούμε τα καλαμάκια κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα ξανά.

Σημείωση: Συνοδεύονται πολύ καλά με ντοματοκεφτέδες. (Δες τη συνταγή για ντοματοκεφτέδες.)