Υλικά για 3 άτομα:
- 6 μπουτάκια κοτόπουλο
- 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 300 γρ. κρεμμύδια ξερά σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 150 ml λευκό κρασί ξηρό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος λίγων λιπαρών
- ξερό θυμάρι και εστραγκόν
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα με τα μπουτάκια σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας το κρέας από όλες τις μεριές για να πάρει χρώμα.
- Αποσύρουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Στο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ρίχνουμε και το κρέας με τη γαλοπούλα και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το θυμάρι, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό,
- Στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε για 1′ και αποσύρουμε από τη φωτιά.