kotopouloalakrem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 3 άτομα:

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 300 γρ. κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 150 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος λίγων λιπαρών
  • ξερό θυμάρι και εστραγκόν
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα με τα μπουτάκια σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας το κρέας από όλες τις μεριές για να πάρει χρώμα.
  • Αποσύρουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  • Στο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ρίχνουμε και το κρέας με τη γαλοπούλα και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το θυμάρι, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό,
  • Στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε για 1′ και αποσύρουμε από τη φωτιά.