Υλικά για 2 άτομα:

  • 1/2 κοτόπουλο
  • 1 κούπα χυμό μήλου
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 2 πατάτες, 1/2 γλυκοπατάτα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το χυμό μήλου για 15′ σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει 1/2 κούπα ή και λίγο παραπάνω.
  • Ανακατεύουμε το χυμό με τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και με αυτό το μείγμα μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 1 βράδυ ή 12 ώρες.
  • Βάζουμε σε ταψάκι το κοτόπουλο με τις πατάτες τις οποίες αλατίζουμε λίγο, και τη μαρινάδα.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Τελειώνουμε για 5′ στο γκριλ.
  • Τη σάλτσα που θα έχει μείνει στο ταψάκι τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη σάλτσα.

One thought on “Κοτόπουλο με σάλτσα μήλου

Comments are closed.