Υλικά για 2 άτομα:
- 1/2 κοτόπουλο
- 1 κούπα χυμό μήλου
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
- 2 πατάτες, 1/2 γλυκοπατάτα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το χυμό μήλου για 15′ σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει 1/2 κούπα ή και λίγο παραπάνω.
- Ανακατεύουμε το χυμό με τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και με αυτό το μείγμα μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 1 βράδυ ή 12 ώρες.
- Βάζουμε σε ταψάκι το κοτόπουλο με τις πατάτες τις οποίες αλατίζουμε λίγο, και τη μαρινάδα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Τελειώνουμε για 5′ στο γκριλ.
- Τη σάλτσα που θα έχει μείνει στο ταψάκι τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε περιχύνοντας το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη σάλτσα.
One thought on “Κοτόπουλο με σάλτσα μήλου”
Comments are closed.