Υλικά για 22 κουλουράκια:
- 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο από το ψυγείο
- 80 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. μέλι
- 1 γρ. μαχλέπι σε σκόνη
- 1 γρ. αλάτι
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 μικρά αβγά
- 50 ml γάλα
- 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 380 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 χτυπημένο αβγό για άλειμμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ όλες τις μαργαρίνες (σύνολο 150 γρ.) με τη ζάχαρη, το μέλι, το μαχλέπι, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και μετά το γάλα και χτυπάμε για λίγο.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε για 15-20′ στο ψυγείο.
- Κόβουμε κομμάτια ζύμης 35 γρ. το καθένα και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
- Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλες, αραδιάζουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25′.