koulourakiavoutyrou

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 22 κουλουράκια:

  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο από το ψυγείο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 γρ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 1 γρ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 μικρά αβγά
  • 50 ml γάλα
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 380 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 χτυπημένο αβγό για άλειμμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ όλες τις μαργαρίνες (σύνολο 150 γρ.) με τη ζάχαρη, το μέλι, το μαχλέπι, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και μετά το γάλα και χτυπάμε για λίγο.
  • Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι.
  • Σκεπάζουμε και βάζουμε για 15-20′ στο ψυγείο.
  • Κόβουμε κομμάτια ζύμης 35 γρ. το καθένα και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
  • Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλες, αραδιάζουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25′.