koulourakiamoustarda

 

 

 

 

 

Υλικά για 30 κουλουράκια:

  • 125 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (ή 80γρ. μαργαρίνη και 45 γρ. βούτυρο)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μέλι
  • 2 βανίλιες
  • 2 μικρά αβγά
  • 2,5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 25 γρ. γιαούρτι
  • 25 ml γάλα
  • 20 γρ. ήπια μουστάρδα
  • 5 γρ. αμμωνία σε σκόνη
  • 580 γρ. αλεύρι
  • 1 χτυπημένο αβγό για άλειμμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Ανακατεύουμε τα αβγά, το μέλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τη σόδα σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ και χτυπάμε για λίγο.
  • Ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και την αμμωνία σε ένα ποτήρι, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας για λίγο.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
  • Όταν γίνει μια ζύμη κολλώδης, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Κόβουμε κομμάτια ζύμης 35 γρ. περίπου και πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε.
  • Βάζουμε σε λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.