Υλικά για 30 κουλουράκια:
- 125 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (ή 80γρ. μαργαρίνη και 45 γρ. βούτυρο)
- 125 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μέλι
- 2 βανίλιες
- 2 μικρά αβγά
- 2,5 γρ. μαγειρική σόδα
- 25 γρ. γιαούρτι
- 25 ml γάλα
- 20 γρ. ήπια μουστάρδα
- 5 γρ. αμμωνία σε σκόνη
- 580 γρ. αλεύρι
- 1 χτυπημένο αβγό για άλειμμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Ανακατεύουμε τα αβγά, το μέλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τη σόδα σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ και χτυπάμε για λίγο.
- Ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και την αμμωνία σε ένα ποτήρι, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας για λίγο.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
- Όταν γίνει μια ζύμη κολλώδης, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Κόβουμε κομμάτια ζύμης 35 γρ. περίπου και πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε.
- Βάζουμε σε λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.