Υλικά για 10 κομμάτια:
- 1/2 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ή σκληρό
- 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
- 1 κοφτή κ.σ. αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1/4 ποτηριού σπορέλαιο
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 250 γρ. χλιαρό νερό
- 250 γρ. νερό βρύσης
- 1 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το λάδι, το ταχίνι και στο τέλος το χλιαρό νερό.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα ή και παραπάνω.
- Χωρίζουμε σε 10 ισοβαρή κομμάτια.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό βρύσης και διαλύουμε σε αυτό το μέλι.
- Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το σουσάμι.
- Λαδώνουμε 2 ταψιά με σπορέλαιο.
- Πλάθουμε κάθε μέρος ζύμης σε λεπτό κορδόνι μήκους 20 εκ.
- Ενώνουμε τις άκρες κάθε κορδονιού σχηματίζοντας ένα κουλούρι.
- Βουτάμε πρώτα το κουλούρι στο μπολ με το νερό και μετά στο σουσάμι.
- Τα ακουμπάμε στο ταψί.
- Αφήνουμε στην άκρη για 20-30΄.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20΄.