koulouria

 

 

 

 

 

Υλικά για 10 κομμάτια:

  • 1/2 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ή σκληρό
  • 2 κοφτές  κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κοφτή κ.σ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/4 ποτηριού σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 250 γρ. χλιαρό νερό
  • 250 γρ. νερό βρύσης
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το λάδι, το ταχίνι και στο τέλος το χλιαρό νερό.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα ή και παραπάνω.
  • Χωρίζουμε σε 10 ισοβαρή κομμάτια.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό βρύσης και διαλύουμε σε αυτό το μέλι.
  • Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το σουσάμι.
  • Λαδώνουμε 2 ταψιά με σπορέλαιο.
  • Πλάθουμε κάθε μέρος ζύμης σε λεπτό κορδόνι μήκους 20 εκ.
  • Ενώνουμε τις άκρες κάθε κορδονιού σχηματίζοντας ένα κουλούρι.
  • Βουτάμε πρώτα το κουλούρι στο μπολ με το νερό και μετά στο σουσάμι.
  • Τα ακουμπάμε στο ταψί.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 20-30΄.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20΄.