Υλικά για 2 άτομα:

  •  200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 6 μεγάλα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 μεγάλη ντομάτα χοντροκομμένη
  • 1 συσκευασία σκορδότυρο (Philadelphia) ή 120 γρ. μπλε τυρί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  •  Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε κάπου ζεστά.
  • (Ακόμη και αν κρυώσουν, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα τα ξαναζεστάνουμε αργότερα.)
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο και τα μανιτάρια για 5-6′.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι.
  • Βάζουμμε λίγο νεράκι και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  • Βάζουμε το σκορδότυρο και μετά τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σημείωση: Μπορούμε εναλλακτικά να κάνουμε το εξής: Βάζουμε σε κατσαρόλα μισή συσκευασία από το σκορδότυρο και από πάνω τα μισά ζυμαρικά και τη μισή σάλτσα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, τα ζυμαρικά και τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Αν χρησιμοποιήσουμε μπλε τυρί το τρίβουμε στο τέλος πάνω από τα ζυμαρικά και τη σάλτσα και ανακατεύουμε για λίγο χωρίς να διαλυθεί τελείως το τυρί.