Υλικά για 10 φορμάκια:
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 10 κρόκοι
- 165 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με τις βανίλιες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη.
- Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας αλλά πριν πάρει βράση, το αδειάζουμε στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ, κατά προτίμηση πλατιά και ρηχά – φροντίζουμε η κρέμα να μην υπερβαίνει σε πάχος τα 2 εκ., ώστε να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο. Βάζουμε τα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε λίγο νερό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 35′. Οι κρέμες πρέπει να βγουν ελαφρώς «τρεμουλιαστές», όχι πολύ σφιχτές.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις βάζουμε στο ψυγείο όπου και τις διατηρούμε μέχρι να σερβίρουμε.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια κάθε κρέμας με καστανή και λευκή ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καψαλίζουμε τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα. Το ίδιο μπορούμε να πετύχουμε και στο γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία, όμως πολύ προσεκτικά για να μην αρπάξει η ζάχαρη.
- Σερβίρουμε αμέσως επειδή αν περιμένουμε θα πανιάσει η κρούστα από την υγρασία της κρέμας.