Υλικά για 4-5 κ.σ.:

  • 5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • λίγο φασκόμηλο ξερό τριμμένο

Εκτέλεση

  • Από το βράδυ αφήνουμε τα σύκα να φουσκώσουν σε μπολ με 1/3 νερό και 1/2 ποτήρι κρασί.
  • Την επόμενη μέρα βάζουμε τα σύκα μαζί με το ζουμί τους σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το φασκόμηλο.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
  • Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε τα σύκα να τραβήξουν όλα τα υγρά.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ροκφόρ ή μπλε τυρί ή γραβιέρα.