Υλικά για 4-5 κ.σ.:
- 5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι, πιπέρι
- λίγο φασκόμηλο ξερό τριμμένο
Εκτέλεση
- Από το βράδυ αφήνουμε τα σύκα να φουσκώσουν σε μπολ με 1/3 νερό και 1/2 ποτήρι κρασί.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε τα σύκα μαζί με το ζουμί τους σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το φασκόμηλο.
- Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε τα σύκα να τραβήξουν όλα τα υγρά.
- Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ροκφόρ ή μπλε τυρί ή γραβιέρα.