Υλικά για 3-4 άτομα:
- 70 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε κυβάκια
- 1/2 ποτήρι νερό
- 70 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- τρίμματα κουβερτούρας για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα δαμάσκηνα με το νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ/μούλτι.
- Βάζουμε τον πολτό με την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ και λιώνουμε σε μπεν μαρί (το μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που ζεσταίνεται – αν δεν έχουμε ανοξείδωτο μπολ τοποθετούμε τα υλικά σε κατσαρολάκι πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει). Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.
- Όταν έχουμε ομοιογενές μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε λίγο το γιαούρτι με το σύρμα και το προσθέτουμε στο μείγμα κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και γαρνίρουμε με τα τρίμματα σοκολάτας.