Υλικά για 3-4 άτομα:

  •  70 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε κυβάκια
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 70 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • τρίμματα κουβερτούρας για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα δαμάσκηνα με το νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ/μούλτι.
  • Βάζουμε τον πολτό με την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ και λιώνουμε σε μπεν μαρί (το μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που ζεσταίνεται – αν δεν έχουμε ανοξείδωτο μπολ τοποθετούμε τα υλικά σε κατσαρολάκι πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει). Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.
  • Όταν έχουμε ομοιογενές μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε λίγο το γιαούρτι με το σύρμα και το προσθέτουμε στο μείγμα κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και γαρνίρουμε με τα τρίμματα σοκολάτας.