Υλικά:

  • 500-600 γρ. πράσα
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή άλλο τυρί σκληρό/ημίσκληρο)
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι

 

Για τις κρέπες:

  • 500 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά
  • 7 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30΄
  • Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα (ανάλογα και τη διάμετρο του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσουμε, θέλουμε λεπτές κρέπες).
  • Ανακινούμε το τηγάνι για να πάει παντού η ζύμη και ψήνουμε τις κρέπα και από τις δύο πλευρές για να ροδοκοκκινίσει. Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις κρέπες μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να μαραθούν.
  • Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, τα πιέζουμε με το χέρι ώστε να βγάλουν τα περιττά υγρά και τα ανακατεύουμε με τη γραβιέρα.
  • Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα των πράσων, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
  • Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε τις κρέπες.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20΄ (μέχρι να πάρουν χρώμα και να κάνει η παρμεζάνα κρούστα).