Υλικά για 8 μεγάλες κρέπες (τηγάνι 28 εκ.)
Για τις κρέπες
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 500 ml. φρέσκο γάλα
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 40 ml. sprite
- 100 γρ. κορν φλέικς τριμμένα στο μπλέντερ
- 150 γρ. μερέντα λιωμένη
Για τη γέμιση
- 1 μήλο μεγάλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε κυβάκια
- 1/2 χούφτα αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ
- 1/2 χούφτα καρύδι τριμμένο στο μπλέντερ
- κανέλα
- 50 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι για 2-3′.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τα υγρά μέχρι να προκύψει ένας ωραίος χυλός, τον οποίο βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′ για να σταθεί.
- Εντωμεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το μήλο και την μπανάνα.
- Ανακατεύουμε για 2-3′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- Αλείφουμε λάδι με χαρτί κουζίνας το τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
- Ρίχνουμε με κουτάλα χυλό στο κέντρο και με κυκλικές κινήσεις προωθούμε το μείγμα σε όλο το τηγάνι.
- Ψήνουμε για λίγα λεπτά από τη μια μεριά και γυρίζουμε από την άλλη.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα. (Προς το τέλος της διαδικασίας επειδή θα έχει ζεσταθεί ο χυλός τον ξαναβάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο.)
- Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα του μήλου-μπανάνας και βάζουμε σε ταψί.
- Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κορν φλέικς και περιχύνουμε με τη λιωμένη μερέντα.