Υλικά για 8 μεγάλες κρέπες (τηγάνι 28 εκ.)


Για τις κρέπες

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 500 ml. φρέσκο γάλα
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 40 ml. sprite
  • 100 γρ. κορν φλέικς τριμμένα στο μπλέντερ
  • 150 γρ. μερέντα λιωμένη

Για τη γέμιση

  • 1 μήλο μεγάλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 χούφτα αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ
  • 1/2 χούφτα καρύδι τριμμένο στο μπλέντερ
  • κανέλα
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι για 2-3′.
  • Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τα υγρά μέχρι να προκύψει ένας ωραίος χυλός, τον οποίο βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′ για να σταθεί.
  • Εντωμεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το μήλο και την μπανάνα.
  • Ανακατεύουμε για 2-3′.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
  • Αλείφουμε λάδι με χαρτί κουζίνας το τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Ρίχνουμε με κουτάλα χυλό στο κέντρο και με κυκλικές κινήσεις προωθούμε το μείγμα σε όλο το τηγάνι.
  • Ψήνουμε για λίγα λεπτά από τη μια μεριά και γυρίζουμε από την άλλη.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα. (Προς το τέλος της διαδικασίας επειδή θα έχει ζεσταθεί ο χυλός τον ξαναβάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο.)
  • Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα του μήλου-μπανάνας και βάζουμε σε ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κορν φλέικς και περιχύνουμε με τη λιωμένη μερέντα.