Υλικά για τις κροκέτες:
- 500 γρ. φλορέτες κουνουπιδιού (από 1 κουνουπίδι των 800-900 γρ.)
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. νερό
- ρίγανη
- ¼ κ.γλ. σκόνη σκόρδο ή κρεμμύδι
- 120 γρ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
- 50 γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής μας (μοτζαρέλα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1) Κόβουμε τις φλορέτες κουνουπιδιού. Βάζουμε κατσαρόλα με νερό να βράσει και σιγοβράζουμε τις φλορέτες για 15-20′. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
2) Παράλληλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό σε μπολάκι.
3) Πολτοποιούμε το κουνουπίδι σε επεξεργαστή τροφίμων και μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδο (ή κρεμμύδι), τη φρυγανιά, το μείγμα κορν φλάουρ, το τυρί, προαιρετικά αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μαλακό μείγμα που πλάθεται.
4) Πλάθουμε ισομεγέθεις κροκέτες (περ. των 35-40 γρ.), τις βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τες προσεκτικά στα μισά του χρόνου. Εναλλακτικά τις ψήνουμε στο air fryer στους 190°C για περίπου 15 λεπτά.