Υλικά για 20 περίπου κρουασανάκια:
- 1 φύλλο σφολιάτα 20χ30 κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος (μπορεί να είναι και light)
1 κ.γλ. γλυκόζη - 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις γίνει χλιαρή ρίχνουμε και το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε πολύ λίγο νερό (μην το ρίξετε αδιάλυτο, θα σβολιάσει).
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι αρχίσει να δένει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας, κλείνουμε σε τρίγωνο και πατάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι για να κολλήσουν και να μην ανοίξουν.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30′ (μέχρι να ροδίσουν).
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμη πολύ ζεστά για να λιώσει η ζάχαρη.