Υλικά για 20 περίπου κρουασανάκια:

  • 1 φύλλο σφολιάτα 20χ30 κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος (μπορεί να είναι και light)
    1 κ.γλ. γλυκόζη
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις γίνει χλιαρή ρίχνουμε και το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε πολύ λίγο νερό (μην το ρίξετε αδιάλυτο, θα σβολιάσει).
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι αρχίσει να δένει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας, κλείνουμε σε τρίγωνο και πατάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι για να κολλήσουν και να μην ανοίξουν.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30′ (μέχρι να ροδίσουν).
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμη πολύ ζεστά για να λιώσει η ζάχαρη.