Υλικά για 2 μεγάλες σαλατιέρες ή πιατέλες:
- 1 φλιτζάνι άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 3-4 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
- 1 μαραθόριζα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 3 παντζάρια ξεφλουδισμένα και ωμά τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 2-3 καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ:
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. μηλόξιδο
- 3 κ.σ. πετιμέζι
- 1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
- 1/2 -3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ και τα μοιράζουμε στις σαλατιέρες ή πιατέλες.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε τις σαλάτες με τη βινεγκρέτ.