Υλικά για πυρέξ 37χ25:3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 12 λαζάνια
  • 1 κιλό μανιτάρια, πιπεριές πολύχρωμες (και ό,τι άλλο λαχανικό όπως κολοκυθάκια με μεγαλύτερη αναλογία τα μανιτάρια) σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. εστραγκόν ξερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • κρασί κόκκινο
  • ελαιόλαδο
  • 400 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 300 γρ. mix τυριών τριμμένα
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Βάζουμε το θυμάρι, το εστραγκόν, τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε για 2-3′. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Στο λαδωμένο ταψί στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια 4 λαζάνια. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από το mix των τυριών, το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια.
  • Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από λαζάνια, λαχανικά και τα τυριά.
  • Τοποθερούμε τέλος τα υπόλοιπα λαζάνια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και περιχύνουμε τα λαζάνια.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40′.
  • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20′ μέχρι να πάρουν χρώμα.