Υλικά για πυρέξ 37χ25:3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 12 λαζάνια
- 1 κιλό μανιτάρια, πιπεριές πολύχρωμες (και ό,τι άλλο λαχανικό όπως κολοκυθάκια με μεγαλύτερη αναλογία τα μανιτάρια) σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. εστραγκόν ξερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- κρασί κόκκινο
- ελαιόλαδο
- 400 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 300 γρ. mix τυριών τριμμένα
- 100 γρ. φέτα
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Βάζουμε το θυμάρι, το εστραγκόν, τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε για 2-3′. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Στο λαδωμένο ταψί στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια 4 λαζάνια. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από το mix των τυριών, το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια.
- Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από λαζάνια, λαχανικά και τα τυριά.
- Τοποθερούμε τέλος τα υπόλοιπα λαζάνια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και περιχύνουμε τα λαζάνια.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40′.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20′ μέχρι να πάρουν χρώμα.