Υλικά για 4 άτομα:

  •  500 γρ. λιγκουίνι (1 συσκευασία)
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά) ή εναλλακτικά 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8-10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 20 ml ούζο
  • 250 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος (ή 2 κ.γλ. ξερό δυόσμο)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. κάππαρη (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  •  Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό τους (1/2 ποτήρι).
  • Αφήνουμε τις μελιτζάνες σε αλάτι για 10΄, τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε, για να φύγουν τα νερά.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι) και το σκόρδο.
  • Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα λιγκουίνι με το νερό τους. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι
  • Τα ανακατεύουμε μέχρι να σωθεί το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα και τα μυρωδικά (και την κάππαρη, αν χρησιμοποιήσουμε) και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε στα πιάτα.