Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. λιγκουίνι (1 συσκευασία)
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά) ή εναλλακτικά 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8-10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 20 ml ούζο
- 250 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
- 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος (ή 2 κ.γλ. ξερό δυόσμο)
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κάππαρη (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό τους (1/2 ποτήρι).
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες σε αλάτι για 10΄, τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε, για να φύγουν τα νερά.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι) και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα λιγκουίνι με το νερό τους. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι
- Τα ανακατεύουμε μέχρι να σωθεί το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα και τα μυρωδικά (και την κάππαρη, αν χρησιμοποιήσουμε) και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε στα πιάτα.