Υλικά για περίπου 20 κομμάτια:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες (200 γρ.)
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • αλεύρι όσο πάρει αρκεί να έχετε μια ζύμη λαστιχένια
  • λουκανικάκια μικρά
  • ασπράδι αβγού

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη.
  • Παίρνουμε ζύμη όσο ένα μπαλάκι (πινγκπονγκ) και την ανοίγουμε με τον πλάστη. (Αν κολλάει η ζύμη στο άνοιγμα, βάζουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που ανοίγουμε τη ζύμη.)
  • Αλείφουμε με λίγο ασπράδι το εσωτερικό της ζύμης, βάζουμε ένα λουκανικοπιτάκι, διπλώνουμε και σφραγίζουμε πατώντας τις άκρες με πιρούνι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25′.

 

Για να φτιάξουμε τυροπιτάκια αναμειγνύουμε τυρί φέτα με ασπράδι και βάζουμε στη ζύμη. Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για την ίδια ώρα.

Για τα ζαμπονοπιτάκια, αναμειγνύουμε ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα με λίγο ημίσκληρο τυρί και λίγο ασπράδι και ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο.