Υλικά για περίπου 20 κομμάτια:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες (200 γρ.)
- 125 γρ. μαργαρίνη
- αλεύρι όσο πάρει αρκεί να έχετε μια ζύμη λαστιχένια
- λουκανικάκια μικρά
- ασπράδι αβγού
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη.
- Παίρνουμε ζύμη όσο ένα μπαλάκι (πινγκπονγκ) και την ανοίγουμε με τον πλάστη. (Αν κολλάει η ζύμη στο άνοιγμα, βάζουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που ανοίγουμε τη ζύμη.)
- Αλείφουμε με λίγο ασπράδι το εσωτερικό της ζύμης, βάζουμε ένα λουκανικοπιτάκι, διπλώνουμε και σφραγίζουμε πατώντας τις άκρες με πιρούνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25′.
Για να φτιάξουμε τυροπιτάκια αναμειγνύουμε τυρί φέτα με ασπράδι και βάζουμε στη ζύμη. Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για την ίδια ώρα.
Για τα ζαμπονοπιτάκια, αναμειγνύουμε ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα με λίγο ημίσκληρο τυρί και λίγο ασπράδι και ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο.