Υλικά για 4-6 μερίδες:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι γάλα
- 2 αβγά
- 2 κεσεδάκια αλεύρι φαρίνα
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
- βανίλια
- μέλι, κανέλα
- σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε μπολ με αβγοδάρτη το γιαούρτι με τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ και όταν κάψει καλά, παίρνουμε με το κουταλάκι μείγμα και το ρίχνουμε προσεχτικά στο τηγάνι.
- Δεν πρέπει να βάλουμε πολλούς λουκουμάδες μαζί για να μπορούμε να τους γυρίζουμε.
- Τους βγάζουμε να στραγγίσουν σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.