kekakiamyrtila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 12 μάφινς:

  • 30 γρ. μαργαρίνη και 30 γρ. βούτυρο λιωμένα
  • 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά και 50 γρ. φρέσκο γάλα (ή όλο γάλα, με την κρέμα μαζί γίνεται πιο “γεμάτο” στη γεύση)
  • 200 γρ. μύρτιλλα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αβγό, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και μαργαρίνη, το ξύσμα του λεμονιού, τη βανίλια και το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε το μείγμα με έναν αβγοδάρτη.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αβγού στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε και τα μύρτιλλα (που τα έχουμε αλευρώσει ελαφρώς για να μην καθίσουν στον πάτο) και ανακατεύουμε πολύ απαλά, για να μη λιώσουν τα φρούτα.
  • Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς κατά 3/4.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-25′, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βουτάμε το πάνω μέρος των γλυκών στο μείγμα ζάχαρης και λεμονιού.
  • Απλώνουμε τα μάφινς σε μια σχάρα και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο γλάσο.