Υλικά για 14 μάφινς:
- 1 μήλο γκόλντεν, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 130 γρ. ζάχαρη καστανή
- 200 γρ. αλεύρι
- 85 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλο)
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 αβγό χτυπημένο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το μήλο σε μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 3 κ.σ. ζάχαρη (εκτός των 130 γρ.) και αφήνουμε τα υλικά στην άκρη.
- Κοσκινίζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
- Χτυπάμε με το αβγοδάρτη το γάλα, το ηλιέλαιο και το αβγό και προσθέτουμε το μήλο.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα χαρτάκια που έχουμε βάλει στη φόρμα, γεμίζοντας κατά 3/4.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25′ μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
- Μεταφέρουμε σε σχάρα και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.