mafins

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 14 μάφινς:

  • 1 μήλο γκόλντεν, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 130 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 85 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλο)
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 αβγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το μήλο σε μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε 3 κ.σ. ζάχαρη (εκτός των 130 γρ.) και αφήνουμε τα υλικά στην άκρη.
  • Κοσκινίζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
  • Χτυπάμε με το αβγοδάρτη το γάλα, το ηλιέλαιο και το αβγό και προσθέτουμε το μήλο.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα χαρτάκια που έχουμε βάλει στη φόρμα, γεμίζοντας κατά 3/4.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25′ μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
  • Μεταφέρουμε σε σχάρα και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.