Υικά για 12 μάφινς:
- 225 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 60 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
- 130 γρ. ζάχαρη (καστανή και λευκή)
- 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας
- 250 ml ξινόγαλο
- 6 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα στερεά σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε νε τον αβγοδάρτη σε ένα άλλο μπολ τα υγρά και τα ρίχνουμε στο μείγμα των στερεών υλικών.
- Αναμειγνύουμε με ελαφρές κινήσεις.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες για μάφινς τις οποίες έχουμε βουτυρώσει ή στις οποίες έχουμε βάλει τα ειδικά χαρτάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή.