mafinssokolatas

 

 

 

 

 

 

 

 

Υικά για 12 μάφινς:

  • 225 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 60 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 130 γρ. ζάχαρη (καστανή και λευκή)
  • 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας
  • 250 ml ξινόγαλο
  • 6 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα στερεά σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε νε τον αβγοδάρτη σε ένα άλλο μπολ τα υγρά και τα ρίχνουμε στο μείγμα των στερεών υλικών.
  • Αναμειγνύουμε με ελαφρές κινήσεις.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες για μάφινς τις οποίες έχουμε βουτυρώσει ή στις οποίες έχουμε βάλει τα ειδικά χαρτάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή.