Υλικά για 15 μάφιν:

  • 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης τριμμένες στο μούλτι
  • 200 ml γάλα
  • 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη και κρύα
  • 3 μέτρια μήλα και 2 μικρά αχλάδια πολτοποιημένα στο μπλέντερ ή 4 ώριμα ροδάκινα (θα μπορούσε να είναι και κονσέρβα)
  • 2 αβγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 βανίλιες
  • 3/4 φλιτζ. καστανή και λευκή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με το γάλα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα μήλα και αχλάδια, τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε το μείγμα στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′ (μέχρι να ροδίσουν).