Υλικά για 15 μάφιν:
- 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης τριμμένες στο μούλτι
- 200 ml γάλα
- 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη και κρύα
- 3 μέτρια μήλα και 2 μικρά αχλάδια πολτοποιημένα στο μπλέντερ ή 4 ώριμα ροδάκινα (θα μπορούσε να είναι και κονσέρβα)
- 2 αβγά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 βανίλιες
- 3/4 φλιτζ. καστανή και λευκή ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με το γάλα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα μήλα και αχλάδια, τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′ (μέχρι να ροδίσουν).