Υλικά για 8 μεγάλα μάφιν:

  • 1/3 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. πουρέ χουρμάδων
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. πουρέ κολοκύθας
  • 1μεγάλη μπανάνα, λιωμένη με το πιρούνι
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα και 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. ανάμικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και κάρδαμο )
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής
  • 1/4 φλ. αλεσμένο λιναρόσπορο

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε 1 φλιτζάνι χουρμάδες σε νερό.
  • Βάζουμε 250-300 γρ. κολοκύθα σε νερό που βράζει και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να σωθεί το νερό.
  • Ρίχνουμε στο μούλτι τους χουρμάδες, τον πουρέ κολοκύθας, την μπανάνα, το ηλιέλαιο και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το περιέχομενο με τα αβγά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω το αλεύρι και το λιναρόσπορο.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια που έχουμε λαδώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25′.
  • Περιμένουμε  να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε.