Υλικά για 8 μεγάλα μάφιν:
- 1/3 φλ. ηλιέλαιο
- 1/2 φλ. πουρέ χουρμάδων
- 2 αβγά
- 1 φλ. πουρέ κολοκύθας
- 1μεγάλη μπανάνα, λιωμένη με το πιρούνι
- 1/4 φλ. γάλα
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα και 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- μια πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. ανάμικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και κάρδαμο )
- 1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής
- 1/4 φλ. αλεσμένο λιναρόσπορο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε 1 φλιτζάνι χουρμάδες σε νερό.
- Βάζουμε 250-300 γρ. κολοκύθα σε νερό που βράζει και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να σωθεί το νερό.
- Ρίχνουμε στο μούλτι τους χουρμάδες, τον πουρέ κολοκύθας, την μπανάνα, το ηλιέλαιο και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το περιέχομενο με τα αβγά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
- Προσθέτουμε ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω το αλεύρι και το λιναρόσπορο.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια που έχουμε λαδώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25′.
- Περιμένουμε να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε.