Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 3 μικρά λουκάνικα κοτόπουλο
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κ.σ. βασιλικός ξερός
  • 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 40 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τυλίγουμε τα λουκάνικα με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 20′ μέχρι να σκληρύνουν, γιατί αν τα κόψουμε ωμά, καθώς είναι μαλακά, θα λιώσουν.
  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν. Αν θέλουμε, τα περνάμε από καυτό βούτυρο.
  • Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και 50 ml νερό μαγειρεύοντας για 20′ μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα.
  • Στα 15′ ρίχνουμε και τα λουκάνικα και αφήνουμε για τα υπόλοιπα 5′.
  • Βάζουμε σπαγγέτι στα πιάτα και από πάνω μοιράζουμε τη σάλτσα.