Υλικά για το βαθύ ταψί του φούρνου
Για το φύλλο:
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 200 γρ. χλιαρό νερό (ίσως χρειαστούν και 2-3 κ.σ. ακόμη)
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. μακαρόνια Νο5
- 1 λίτρο γάλα
- 3-4 αβγά
- 200 γρ. τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε μέσα στο φούρνο για 30΄.
- Ανοίγουμε με λεπτό πλάστη 2 φύλλα.
- Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ εκτός από τα αβγά.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα ρίχνουμε στην υπόλοιπη γέμιση.
- Βάζουμε λάδι στο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο.
- Απλώνουμε τη γέμιση και στρίβουμε προς τα μέσα ό,τι έχει περισσέψει από το φύλλο.Το λαδώνουμε ξανά.
- Απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο και το άλλο φύλλο από πάνω. Κόβουμε ό,τι βγαίνει έξω από το ταψί.
- Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια της πίτας, την καταβρέχουμε και την χαράσσουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο, την καταβρέχουμε και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Κόβουμε όταν έχει κρυώσει.
Σημείωση: Τα φύλλα τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Δουλεύουμε με τον πλάστη προς όλες τις κατευθύνσεις και από τις δύο μεριές του φύλλου εναλλάξ μην ξεχνώντας να πετάμε λίγο αλεύρι ενδιάμεσα για να μην κολλήσει. Βάζουμε τα φύλλα ανάμεσα σε πετσέτες μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.