Υλικά για 2 άτομα:
- 220 γρ. σπαγγέτι Νο6
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (1 συσκευασία, μπορεί να είναι light) ή εναλλακτικά 1 ποτήρι γάλα*
- 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- τριμμένο τυρί (regato, γραβιέρα, πεκορίνο)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα σπαγγέτι και τα σουρώνουμε.
- Βράζουμε τις λιαστές ντομάτες για 10΄, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε για 3-4΄ το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.
- Βάζουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι, μετά την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και αφήνουμε για 6-7΄ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Μοιράζουμε στα πιάτα και τρίβουμε τυρί από πάνω.
*Σημείωση: Σε πολλές συνταγές αν δεν έχουμε κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα πλήρες.