Υλικά για 2 άτομα:

  • 220 γρ. σπαγγέτι Νο6
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (1 συσκευασία, μπορεί να είναι light) ή εναλλακτικά 1 ποτήρι γάλα*
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • τριμμένο τυρί (regato, γραβιέρα, πεκορίνο)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι και τα σουρώνουμε.
  • Βράζουμε τις λιαστές ντομάτες για 10΄, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε για 3-4΄ το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.
  • Βάζουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι, μετά την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και αφήνουμε για 6-7΄ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Μοιράζουμε στα πιάτα και τρίβουμε τυρί από πάνω.

*Σημείωση: Σε πολλές συνταγές αν δεν έχουμε κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα πλήρες.