Υλικά για 13-15 μπισκότα διαμέτρου 6 εκ:

  • 90 γρ. αμύγδαλα λευκά σε σκόνη
  • 90 γρ. φουντούκια σε σκόνη
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. μέλι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 40 γρ. λευκό κρασί ξηρό ή νερό
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την αμυγδαλόσκονη, τη φουντουκόσκονη, τη ζάχαρη, το μέλι το 1 ασπράδι και το μισό κρασί και τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ομοιγενή (θα χρειαστεί 3-4΄).
  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ενσωματώνουμε στο κρύο μείγμα το άλλο ασπράδι και τη ζάχαρη άχνη.
  • Γεμίζουμε ένα κορνέ με στρογγυλό φαρδύ στόμιο και κόβουμε μπισκότα πάνω στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Εναλλακτικά, παίρνουμε ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 6 εκ. το βουτάμε στην άχνη, βάζουμε ζύμη όσο ένα καρύδι μέσα και την απλώνουμε με τα δάχτυλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20′.