Υλικά για 13-15 μπισκότα διαμέτρου 6 εκ:
- 90 γρ. αμύγδαλα λευκά σε σκόνη
- 90 γρ. φουντούκια σε σκόνη
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 γρ. μέλι
- 2 ασπράδια αυγών
- 40 γρ. λευκό κρασί ξηρό ή νερό
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την αμυγδαλόσκονη, τη φουντουκόσκονη, τη ζάχαρη, το μέλι το 1 ασπράδι και το μισό κρασί και τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ομοιγενή (θα χρειαστεί 3-4΄).
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ενσωματώνουμε στο κρύο μείγμα το άλλο ασπράδι και τη ζάχαρη άχνη.
- Γεμίζουμε ένα κορνέ με στρογγυλό φαρδύ στόμιο και κόβουμε μπισκότα πάνω στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Εναλλακτικά, παίρνουμε ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 6 εκ. το βουτάμε στην άχνη, βάζουμε ζύμη όσο ένα καρύδι μέσα και την απλώνουμε με τα δάχτυλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20′.