Υλικά για 12-15 μπισκότα:
- 125 γρ. κουβερτούρα + 110 γρ. επιπλέον (για τη γέμιση)
- 125 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 130 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 8-10′ ώσπου να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αβγό συνεχίζοντας το χτύπημα για 2′ ακόμη.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Μόλις αποκτήσουμε μια καλά ομογενοποιημένη ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. (Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 2-3 κ.σ. αλεύρι.)
- Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, την αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′. Αν είναι σχετικά σκληρή, την ανοίγουμε αμέσως έναν πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. και κόβουμε με το μαχαίρι ή με κουπάτ δίσκους 8 εκ.
- Τους τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα (χαρτί ψησίματος).
- Βάζουμε στο κέντρο 2-3 κομματάκια κουβερτούρα που έχουμε για τη γέμιση και τα ενώνουμε ανά δύο.
- Τα πιέζουμε περιφερειακά για να κολλήσουν. (Μπορούμε να βρέξουμε τις άκρες του ενός δίσκου και από πάνω να κολλήσουμε τον άλλον.)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20′.