manitariarizi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 6 μεγάλα μανιτάρια
  • 100 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. σελινόριζα
  • λίγο άνιθο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό (ή νερό)
  • 100 γρ. φέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια τους.
  • Ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι.
  • Βάζουμε από 2 κ.σ. ρύζι σε κάθε μανιτάρι, τρίβουμε από πάνω λίγη φέτα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200 βαθμούς για 30′.

Σημείωση: Επειδή είχαν περισσέψει φασόλια βρασμένα με καρότο, έλιωσα στο μπλέντερ τα φασόλια με τα καρότα και τα έβαλα στο ρύζι. Αντί για ζωμό λαχανικών, χρησιμοποίησα αρκετό από το ζωμό των φασολιών. Η γεύση των φασολιών δεν διακρίνεται και το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.