Υλικά για 2 άτομα:
- 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε φέτες
- 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/2 ματσάκι σέλινο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα καρότα, τη σελινόριζα, τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες
- Μόλις πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνιθο.
- Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν τα λαχανικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15΄.
- Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για άλλα 10΄.
- Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και κουνάμε την κατσαρόλα.