Υλικά για 2 άτομα:

  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα καρότα, τη σελινόριζα, τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες
  • Μόλις πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνιθο.
  • Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν τα λαχανικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15΄.
  • Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για άλλα 10΄.
  • Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και κουνάμε την κατσαρόλα.