• 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 120 γρ. ξινομυζήθρα
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα μανιταριών
  • αλάτι
  • 10 φύλλα χωριάτικα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο ώστε να έρχεται μέχρι τη μέση των μανιταριών.
  • Τηγανίζουμε το κάθε είδος μανιτάρι χωριστά, φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά.
  • Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, σουρώνουμε, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά.
  • Ψιλοκόβουμε μια φορά τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε  τη γραβιέρα και τη ξινομυζήθρα , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα φύλλα και στρώνουμε τη γέμιση κατά μήκος κάθε φύλλου και τυλίγουμε.
  • Βάζουμε τις πίτες σε ταψί που τα χωρά στο μήκος.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε 30-35′.