- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
- 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 250 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μαυροδάφνη
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 120 γρ. ξινομυζήθρα
- 2 αυγά, χτυπημένα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα μανιταριών
- αλάτι
- 10 φύλλα χωριάτικα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο ώστε να έρχεται μέχρι τη μέση των μανιταριών.
- Τηγανίζουμε το κάθε είδος μανιτάρι χωριστά, φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά.
- Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, σουρώνουμε, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά.
- Ψιλοκόβουμε μια φορά τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη ξινομυζήθρα , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα φύλλα και στρώνουμε τη γέμιση κατά μήκος κάθε φύλλου και τυλίγουμε.
- Βάζουμε τις πίτες σε ταψί που τα χωρά στο μήκος.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε 30-35′.