Υλικά για ταψί 25χ20 εκ.
300 γρ. χυμός μανταρίνι
5 αβγά
90γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
90 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη άχνη
6-8 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον χυμό σε μία κατσαρόλα και τνο αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί, αλλά όχι να βράσει.
- Προσθέτουμε το αμυγδαλο και το αφήνουμε για 5, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Κατεβάζουμε τον χυμό από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών σταδιακά, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα.
- Ξαναβάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να πήξει καλά (περίπου 10) ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα απλώνουμε στο ταψί. Κόβουμε αρκετό από το φύλλο που περισσεύει αφήνοτας όσο χρειάζεται για να τα γυρίσουμε προς τα μέσα, αφού βάλουμε τη γέμιση.
- Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψι και κλείνουμε τα φύλλα γύρω γύρω.
- Ψήνουμε ‘σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.