madlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 12 μαντλέν (στην ειδικές φόρμες):

  • 60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο αλλά να έχει κρυώσει
  • 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 βανιλίνη
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ για 5′ τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανιλίνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι από πάνω.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσεχτικά και με γρήγορες κινήσεις φροντίζοντας να μην αφαιρέσουμε πολύ αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες, γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για 10′ ή μέχρι να ροδίσουν τα γλυκάκια.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε σε σχάρα και, αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.