Υλικά για 12 μαντλέν (στην ειδικές φόρμες):
- 60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο αλλά να έχει κρυώσει
- 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 60 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 βανιλίνη
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ για 5′ τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανιλίνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι από πάνω.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσεχτικά και με γρήγορες κινήσεις φροντίζοντας να μην αφαιρέσουμε πολύ αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες, γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για 10′ ή μέχρι να ροδίσουν τα γλυκάκια.
- Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε σε σχάρα και, αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.