Υλικά για 8 μαραθόπιτες:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. νερό
  • 2-3 κ.σ. τσίπουρο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 ματσάκι μαράθος χοντροκομμένος
  • 200 γρ. άγρια χόρτα χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι τσουκνίδα χοντοκομμένη
  • 1 κρεμμύδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ξερός ή φρέσκος δυόσμος
  • ανθότυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα όλα τα χόρτα.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε το δυόσμο, ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν αρκετά τα χόρτα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Για τη ζύμη και τη συναρμολόγηση:

  • Ζυμώνουμε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά για τη ζύμη.
  • Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
  • Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι  με τα χέρια μας φύλλο διαμέτρου 10 εκ.
  • Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα χόρτα να μην έχουνε καθόλου υγρά.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. από τα χόρτα στο κέντρο του φύλλο και λίγο τριμμένο ανθότυρο.
  • Κλείνουμε σε πουγκί και σιγά σιγά με τα δάχτυλα και τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο με διάμετρο 24 εκ. όσο το τηγάνι που θα τηγανίσουμε.
  • Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και βάζουμε την πίτα. Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 3-4′
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε ακόμη 3-4′.
  • Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πίτες.