Υλικά για 8 μαραθόπιτες:
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. νερό
- 2-3 κ.σ. τσίπουρο
- 20 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 ματσάκι μαράθος χοντροκομμένος
- 200 γρ. άγρια χόρτα χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι τσουκνίδα χοντοκομμένη
- 1 κρεμμύδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ξερός ή φρέσκος δυόσμος
- ανθότυρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα όλα τα χόρτα.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε το δυόσμο, ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν αρκετά τα χόρτα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Για τη ζύμη και τη συναρμολόγηση:
- Ζυμώνουμε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά για τη ζύμη.
- Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τα χέρια μας φύλλο διαμέτρου 10 εκ.
- Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα χόρτα να μην έχουνε καθόλου υγρά.
- Βάζουμε 1 κ.σ. από τα χόρτα στο κέντρο του φύλλο και λίγο τριμμένο ανθότυρο.
- Κλείνουμε σε πουγκί και σιγά σιγά με τα δάχτυλα και τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο με διάμετρο 24 εκ. όσο το τηγάνι που θα τηγανίσουμε.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και βάζουμε την πίτα. Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 3-4′
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε ακόμη 3-4′.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πίτες.