Υλικά για ένα μικρό βάζο:
- 10 ώριμα αχλάδια
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη
- χυμό μισού λεμονιού
- 1/4 ποτηριού νερό
- Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγες ώρες.
- Προσθέτουμε το χυμό και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία (στο 3-4) και αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα (περίπου 40-45′).