Υλικά για ένα μικρό βάζο:

  • 10 ώριμα αχλάδια
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 1/4 ποτηριού νερό
  • Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγες ώρες.
  • Προσθέτουμε το χυμό και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία (στο 3-4) και αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα (περίπου 40-45′).