marmeladaverikoko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 μικρά βαζάκια:

  • 750 γρ. βερίκοκα (καθαρό βάρος χωρίς τα κουκούτσια)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε κομμάτια όχι πολύ μικρά τα βερίκοκα.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα βερίκοκα σε στρώσεις εναλλάξ.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 16 ώρες.
  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά (στο 9),ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και, μόλις αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε στο 7.
  • Ανάλογα με το πόσο νερό έχουν βγάλει τα βερίκοκα θα χρειαστούν 10-15′ ανακατεύοντας συχνά με κουτάλα ξύλινη και ξαφρίζοντας.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

 

Σημείωση: Εγώ έφτιαξα μαρμελάδα μιξ φρούτων. Χρειάστηκα 6-7 δαμάσκηνα, 4 νεκταρίνια μέτρια, 2 ροδάκινα μικρά και 500 γρ, περίπου βερίκοκα, όλα μαζί 750 γρ. Χρειάστηκε αρκετό ξάφρισμα και 15′ στο 7 από τον κοχλασμό.