Υλικά για 1 λίτρο περίπου μαρμελάδα:
- 1 κιλό φράουλες
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμός 1/2 λεμονιού
- 1 κ.σ. γλυκόζη
Εκτέλεση
- Πλένουμε, καθαρίζουμε τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσανάκια.
- Κόβουμε τις μεγάλες στη μέση ή στα 4 και τις βάζουμε σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα με στρώσεις ζάχαρης ανάμεσά τους.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μία νύχτα.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Βράζουμε για 10΄σε δυνατή φωτιά με ανοιχτή κατσαρόλα, ανακατεύοντας περιστασιακά και αφαιρώντας τους αφρούς. Πολτοποιούμε μεγάλο μέρος της μαρμελάδας με το ραβδομπλέντερ.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και την επόμενη μέρα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη.
- Για να δούμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα, ρίχνουμε λίγη σε ένα πιατάκι που έχουμε βάλει για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Τραβάμε με το δάχτυλό μας μια γραμμή, χωρίζοντας τη μαρμελάδα στα 2. Αν δεν κλείσει το κενό, τότε έχει δέσει η μαρμελάδα.