Υλικά για 2 μεγάλα βάζα:

  • 6 πορτοκάλια
  • 3 περγαμόντα
  • ζάχαρη
  • 1 μεγάλο μήλο βρασμένο και πολτοποιημένο στο μούλτι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 ξύλα κανέλα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα περγαμόντα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20′ (από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός).
  • Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε νερό που βράζει και αφήνουμε για άλλα 15′.
  • Σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μούλτι (σε δόσεις γιατί δε χωράνε όλα).
  • Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μετρώντας τον με κούπες, προσθέτουμε ζάχαρη τόσες κούπες όσες είναι ο πολτός, την κανέλα, τον πολτό μήλου και το χυμό λεμόνι και 1 ποτήρι νερό.
  • Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες (στο 2 για καινούριες κουζίνες) ανακατεύοντας πολύ συχνά, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.