Υλικά για 2 μεγάλα βάζα:
- 6 πορτοκάλια
- 3 περγαμόντα
- ζάχαρη
- 1 μεγάλο μήλο βρασμένο και πολτοποιημένο στο μούλτι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 ξύλα κανέλα
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα περγαμόντα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20′ (από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός).
- Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε νερό που βράζει και αφήνουμε για άλλα 15′.
- Σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μούλτι (σε δόσεις γιατί δε χωράνε όλα).
- Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μετρώντας τον με κούπες, προσθέτουμε ζάχαρη τόσες κούπες όσες είναι ο πολτός, την κανέλα, τον πολτό μήλου και το χυμό λεμόνι και 1 ποτήρι νερό.
- Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες (στο 2 για καινούριες κουζίνες) ανακατεύοντας πολύ συχνά, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.