Υλικά για 4 άτομα:
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 700 γρ. χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 100 γρ. τοματοχυμός
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για 30′ και κρατάμε 1 ποτήρι από τον ζωμό τους.
- Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα χόρτα με τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τον χυμό από το λεμόνι, τον ντοματοχυμό, τον άνιθο και τον ζωμό και αφήνουμε για 5-7′.
- Βάζουμε λάδι σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο πυρέξ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 25-30′.