Υλικά για 4 άτομα:

  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • 700 γρ. χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. τοματοχυμός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για 30′ και κρατάμε 1 ποτήρι από τον ζωμό τους.
  • Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα χόρτα με τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τον χυμό από το λεμόνι, τον ντοματοχυμό, τον άνιθο και τον ζωμό και αφήνουμε για 5-7′.
  • Βάζουμε λάδι σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο πυρέξ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 25-30′.