mafaldines

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 πακέτο μαφαλντίνες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια
  • 400-500 γρ. μανιτάρια φρέσκα (λευκά, στρογγυλά και πλευρώτους) σε μικρά κομμάτια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/3 ποτηριού λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. σόγια σος (ή μελάσα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο (ίσα που θα καλύπτει την κατσαρόλα, ή το βαθύ τηγάνι) για 5-6′ και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  • Αφήνουμε για λίγα λεπτά και όταν μαραθούν τα μανιτάρια, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να γίνει λίγο το κρέας για να γίνει.
  • Όταν σωθεί το νερό, ρίχνουμε τη σόγια σος, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά να δέσει.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και σοτάρουμε τα ζυμαρικά σε λίγο μαργαρίνη (προαιρετικά).
  • Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα.