Υλικά για 4 άτομα:
- 1 πακέτο μαφαλντίνες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια
- 400-500 γρ. μανιτάρια φρέσκα (λευκά, στρογγυλά και πλευρώτους) σε μικρά κομμάτια
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1/3 ποτηριού λευκό κρασί
- 1 κ.σ. σόγια σος (ή μελάσα)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο (ίσα που θα καλύπτει την κατσαρόλα, ή το βαθύ τηγάνι) για 5-6′ και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά και όταν μαραθούν τα μανιτάρια, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να γίνει λίγο το κρέας για να γίνει.
- Όταν σωθεί το νερό, ρίχνουμε τη σόγια σος, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά να δέσει.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε και σοτάρουμε τα ζυμαρικά σε λίγο μαργαρίνη (προαιρετικά).
- Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα.