Υλικά για 4 άτομα:
- 4 μελιτζάνες
- 2-4 λουκάνικα (ανάλογα με το μέγεθος)
- 50 γρ. τυρί (κασέρι, γκούντα, ρεγκάτο ή άλλο τυρί)
- 2 αβγά
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στα 2, τις βάζουμε σε ταψί, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25′ μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε κυβάκια.
- Βγάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα λουκάνικα, τα αβγά χτυπημένα, το λιωμένο σκόρδο, το τυρί, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και γεμίζουμε τις μελιτζάνες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20′ (μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω).