Υλικά για 4 άτομα:

  • 8 μελιτζάνες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη σε νερό
  • 150-200 γρ. φέτα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό (μπορεί να χρειαστεί παραπάνω)

Εκτέλεση

  • Χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις ανοίγουμε σε βαρκούλες χωρίς να χαλάσουμε τις άκρες.
  • Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να ξεπικρίσουν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα κυβάκια ντομάτας, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, την κάππαρη, αλάτι (με προσοχή, γιατί έχουμε αλατίσει τις μελιτζάνες), πιπέρι, την φέτα τριμμένη, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Στύβουμε τις μελιτζάνες με την παλάμη και χαράζουμε τις θήκες.
  • Σε μια πλακέ κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτουμε τις μελιτζάνες τη μία πλάι στην άλλη. Γεμίζουμε κάθε θήκη με γέμιση.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45′, κουνώντας ενδιάμεσα την κατσαρόλα.