Υλικά για 6 μερίδες:
- 6 μήλα στάρκιν
- 1 κ.γλ.τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κούπα καφέ χυμός πορτοκαλιού
Για τα ψίχουλα:
- 1 κούπα αλεύρι
- 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1/2 κούπα μαύρη/καστανή ζάχαρη
- 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
- 100 γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα μήλα ένας πηχτός πολτός.
Για τα ψίχουλα:
- Βάζουμε σε ένα μπολτο αλεύρι, τη ζάχαρη, τις νιφάδες βρώμης και τα καρύδια, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τρίβουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματίσουμε χοντρά ψίχουλα.
- Τα απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25′.
- Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια πολτό μήλου, ψίχουλα και πάλι πολτό μήλου και τέλος ψίχουλα.