Υλικά για 6 μερίδες:

  • 6 μήλα στάρκιν
  • 1 κ.γλ.τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα καφέ χυμός πορτοκαλιού

Για τα ψίχουλα:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κούπα μαύρη/καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
  • 100 γρ. μαργαρίνη

Εκτέλεση

  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα μήλα ένας πηχτός πολτός.

Για τα ψίχουλα:

  • Βάζουμε σε ένα μπολτο αλεύρι, τη ζάχαρη, τις νιφάδες βρώμης και τα καρύδια, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τρίβουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματίσουμε χοντρά ψίχουλα.
  • Τα απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25′.
  • Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια πολτό μήλου, ψίχουλα και πάλι πολτό μήλου και τέλος ψίχουλα.